Bedrijven voor Amsterdam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en bijdragen op lokaal niveau is iets wat bedrijven steeds meer doen. Ook overheden spreken bedrijven waar zij mee samenwerken meer en meer aan op hun sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Maar hoe geef je als bedrijf invulling aan deze verantwoordelijkheid? Hoe vind je goede initiatieven bij jou in de buurt? En hoe kun je precies iets bijdragen?

1%Club

Deze vragen komen de 1%Club en gemeente Amsterdam elke dag tegen. 1%Club helpt al sinds 2008 mensen met ijzersterke ideeën om op een positieve en creatieve manier veranderingen tot stand te brengen in hun organisatie, gemeenschap, stad of land. Daarnaast biedt 1%Club gemeenten de mogelijkheid om via civic crowdfunding samen met burgers, verenigingen en bedrijven mooie initiatieven te realiseren door eenvoudig tijd, kennis en geld te delen.

Sociale bijdrage

Gemeente Amsterdam werkt graag mee aan dit initiatief omdat het hun missie is zoveel mogelijk bedrijven met een relatie met Amsterdam te inspireren, motiveren en activeren om een sociale bijdrage te leveren aan de stad. Zo zorgen zij ervoor dat bedrijven werkloze Amsterdammers helpen bij het vinden van werk of bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Of dat een bedrijf zijn expertise en tijd inzet om een maatschappelijk initiatief te helpen zich te professionaliseren.

Steuntje in de rug

Het platform Bedrijven voor Amsterdam vergroot de zichtbaarheid en de vindbaarheid van lokale initiatieven. Zo kunnen bedrijven en maatschappelijke initiatiefnemers elkaar nog beter en sneller vinden. We hopen daarmee heel veel Amsterdammers te helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: van eenzame ouderen, werkzoekenden tot kinderen met een taalachterstand. Bedrijven voor Amsterdam is de vindplaats die dat mogelijk maakt. Zo maken we met elkaar het verschil voor Amsterdam.

 

Het Centrum voor Publieke Innovatie (CPI) ondersteunt het initiatief Bedrijven voor Amsterdam. Door Bedrijven voor Amsterdam kan vraag en aanbod samenkomen in projecten die passen bij ons bedrijf en hopelijk bij veel andere bedrijven die aan dezelfde doelen willen bijdragen. Het CPI helpt om het concept uit te werken en om de matching op grotere schaal te laten plaatsvinden.